Views
3 years ago

ONELIFE #38

 • Text
 • Wereld
 • Auto
 • Shenzhen
 • Mensen
 • Jaar
 • Evoque
 • Waar
 • Stad
 • Nieuwe
 • Rover
Shenzhen per Range Rover Sport PHEV | Een eerste rit in de New Range Rover Evoque | Duitse modernistische architectuur van de mid 20e eeuw | George Bamford over de essentie van échte luxe | Maak kennis met maanwandelaar Charlie Duke | Carnaval-subcultuur in Brazilië

OFF-TRACK Z I J N W E E

OFF-TRACK Z I J N W E E R A L ? Voor avonturier Ben Saunders is de Discovery een trouwe partner, onder de gekste omstandigheden Omdat ik zoveel tijd van mijn leven heb doorgebracht met het trekken van een slee door de poolgebieden, maak ik mij weleens schuldig aan het idee dat een reis geen echt avontuur is als je niet door het poolgebied trekt of iets van het verlaten Antarctisch plateau bezoekt. De waarheid is dat voor elk uur dat ik op het ijs heb doorgebracht, ik talloze veel minder interessante uren heb gespendeerd aan voorbereiding en training. Ik vermoed dat de tijd die een moderne poolreiziger doorbrengt met zijn slee op het ijs gelijk is aan de tijd die hij besteedt aan de voorbereiding en het werken met spreadsheets. Ga er maar vanuit dat het een op een is. Een van de voordelen van mijn werk is echter het woon-werkverkeer. Toen ik mij in 2013 aan het voorbereiden was op een tocht van zo'n 2.800 kilometer met twee man door Antarctica, de langste poolreis te voet ooit, woonde ik met mijn hond in een klein flatje in Londen. Het Battersea Park was niet de beste plaats om te trainen voor onze beklimming van de gevaarlijke Beardmore-gletsjer, dus er zat niets anders op dan talrijke roadtrips naar betere oefengebieden. Dit jaar bestaat de Land Rover Discovery 30 jaar, drie decennia van expedities, het ontdekken van de wereld en het zoeken naar de limiet van de mens. In de tien jaar dat ik er een heb, heb ik er honderdduizenden kilometers mee afgelegd voor trainingstochten in de heuvels, heide- en moerasgebieden, hoogvlaktes en dalen in Wales, het Lake District, Schotland, de Alpen en zelfs IJsland. En tussendoor wordt de eerbiedwaardige Discovery ingezet als ik – goedgekleed – afspraken heb met sponsors of als spreker word uitgenodigd voor black-tie evenementen van goede doelen. Een van de vreemdste paradoxen van mijn carrière is de merkwaardige anticlimax als je je grootste doel bereikt. Ik ben solo naar beide polen geskied en heb de Antarctische reis van de verslagen Shackleton volbracht. Maar bij de finish was er geen champagne of vuurwerk. Alleen maar een wat rare mix van uitputting, opluchting en een vaag gevoel van terughoudendheid om naar de bewoonde wereld terug te keren. Er zit wel een waarheid in het gezegde dat de reis belangrijker is dan de bestemming. Ik heb het meest genoten van de lange reizen. Avonturen met een Land Rover vol vrienden met modderige wandelschoenen en rugzakken, een natte hond in de bagageruimte, een thermosfles met thee en een plan om een paar heuvels te beklimmen. Ik ben ervan overtuigd dat ik de komende jaren weer zal terugkeren naar de hoogste breedtegraden, maar ik heb mezelf ook beloofd meer tijd vrij te maken om met vrienden in de Land Rover naar de heuvels te trekken. En om wat minder tijd aan spreadsheets te besteden… FOTOGRAFIE: XISCO FUSTER 78

CASTROL EDGE PROFESSIONAL HET MEEST VEELEISENDE TERREIN OP AARDE ONDER DE MOTORKAP VAN UW LAND ROVER Nooit eerder hebben we zulke hoge eisen aan onze motoren gesteld. De hoogste efficiëntie. De laagste emissies. Om maar te zwijgen over prestaties die een Land Rover waardig zijn. Castrol EDGE Professional is ontwikkeld in samenwerking met Land Rover en is het enige smeermiddel dat wij aanbevelen. Het beschermt de motor van uw Land Rover onder de meest extreme omstandigheden en stelt u in staat om maximale prestaties uit uw auto te halen. Want, zoals elke Land Rover rijder weet, het meest veeleisende terrein vergt het beste materiaal. Castrol EDGE Professional is exclusief beschikbaar bij uw Land Rover dealer.

 

Land Rover Magazine

 

Land Rover Magazine presenteert verhalen van over de hele wereld als eerbetoon aan de innerlijke kracht en de drive om Above and Beyond te gaan.

In dit nummer wordt de nieuwe Defender op de proef gesteld door twee inspirerende jonge avonturiers bij hun voorbereidingen op een expeditie naar de Zuidpool. Ook vieren we 50 jaar Range Rover met een ontdekkingsreis in Dubai. We kijken niet alleen terug, maar ook vooruit, met een aantal visionairs die technologieën bespreken waarmee de toekomst er voor ons allemaal anders uit kan gaan zien.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.