Views
4 years ago

ONELIFE #36

 • Text
 • Rover
 • Eerste
 • Auto
 • Nieuwe
 • Jaar
 • Rovers
 • Twee
 • Jaguar
 • Wereld
 • Onze
Terugblik op de geboorte van de originele Land Rover | Hoe Land Rover de drijvende kracht werd achter avontuur en wetenschappelijke expedities | GQ Editor Dylan Jones bespreekt inspiratie met Chief Design Officer Gerry McGovern | Evalueren van de potentiele impact van elektrificatie en verbonden auto’s | De uitdaging van de 999 treden naar Heaven’s Gate in China

COVERTAART

COVERTAART 88

KERS O P D E TAART Voor deze jubileumeditie ter ere van de zeventigste verjaardag van Land Rover zochten we iets speciaals voor de cover. En verjaardagen vier je natuurlijk niet zonder taart… TEKST NEAL ANDERSON FOTOGRAFIE OLEG KASKO Dit is geen gewone taart maar eetbare kunst! En de maker is Dinara Kasko, van huis uit architect maar inmiddels een patissier met passie. Over haar ongebruikelijke overstap van het ontwerpen van gebouwen en meubels naar het bakken zegt de 29-jarige Oekraïense: “Ik ben thuis met banketbakken begonnen, maar ik vond het zo leuk dat ik me er steeds meer in ging verdiepen. Voor mij is het ontwerp net zo belangrijk als de smaak, dus putte ik uit mijn ervaring in architectuur en 3D-visualisatie om een nieuwe dimensie toe te voegen. Ik werk vooral graag met rechte lijnen, scherpe hoeken en eenvoudige geometrische vormen zoals kubussen, driehoeken en bollen, dus begon ik mijn eigen vormen en ontwerpen te maken met behulp van een 3D-printer.” Kasko’s recente samenwerking met de kunstenaar José Margulis uit Miami, die geometrische abstractie en kinetische kunst gebruikt om het perspectief van de kijker te beïnvloeden, was de inspiratie voor deze taart. “Nadat ik José’s creaties en installaties van materialen als plastic, aluminium en acryl had gezien, besloot ik om ze in iets eetbaars te veranderen”, vertelt ze. Met haar opvallende creatie voor dit jubileumnummer van Onelife heeft ze zichzelf overtroffen. Zeventig chocoladesilhouetten naar een ontwerp van de redactie, in subtiel overlopende tinten, staan voor zeventig jaar Land Rover en de evolutie vanaf de eerste Series I uit 1948 tot de allernieuwste Range Rover Velar. De silhouetten staan op een gelaagde taart van lichte, romige kwarktaartmousse, een crémeux van aardbeien, kersen en frambozen, amandel-citroengebak en een krokante bodem van gekarameliseerde pecannoten en gedroogde kersen. “Ik heb voor deze speciale opdracht een uniek recept ontwikkeld omdat ik iets bijzonders, iets moderns wilde creëren”, aldus Dinara. “Ik vond het een geweldige eer om gevraagd te worden een taart voor het jubileum van Land Rover te bakken. Ik hou wel van gecompliceerde projecten die een echte uitdaging bieden.” KIJK VOOR MEER SMAKELIJKE VERRASSINGEN op dinarakasko.com Het kostte een maand om de taart te plannen en een week om hem te maken. Eerst werd er een 3D-computermodel gemaakt, voordat de digitale tekeningen in een freesmachine werden ingevoerd. Die sneed zeventig autosilhouetten uit gekleurde chocolade en deze werden vervolgens door Dinara met de hand op de gelaagde kwarktaart aangebracht 89

 

Land Rover Magazine

 

Land Rover Magazine presenteert verhalen van over de hele wereld als eerbetoon aan de innerlijke kracht en de drive om Above and Beyond te gaan.

In dit nummer wordt de nieuwe Defender op de proef gesteld door twee inspirerende jonge avonturiers bij hun voorbereidingen op een expeditie naar de Zuidpool. Ook vieren we 50 jaar Range Rover met een ontdekkingsreis in Dubai. We kijken niet alleen terug, maar ook vooruit, met een aantal visionairs die technologieën bespreken waarmee de toekomst er voor ons allemaal anders uit kan gaan zien.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.