Views
5 years ago

ONELIFE #35

 • Text
 • Rover
 • Nieuwe
 • Onze
 • Auto
 • Eerste
 • Waar
 • Zegt
 • Elektrische
 • Luxe
 • Meest
Plug-in hybride uitvoeringen voor de nieuwe Range Rover en Range Rover Sport | Oslo is een baken van elektrische mobiliteit. Lees hier waarom | De ongebreidelde passie van Mia Suki | Project Hero optimaliseert de crisisrespons voor het Oostenrijkse Rode Kruis | De nieuwe Range Rover Velar maakt een adembenemende tocht door Noorwegen

A DRIVE WITH… I J S K

A DRIVE WITH… I J S K O U D I N A R J E P L O G 78

SNEEUW EN IJS Het onherbergzame karakter en de pracht van de Zweedse poolcirkel zijn in meer dan een opzicht adembenemend. Het is het gebied waar Jaguar Land Rover zijn nieuwe modellen onder de koudste omstandigheden test, en nu kunt ook u er een onvergetelijk auto-avontuur beleven TEKST PAUL ENTWISTLE Arjeplog, aan de oever van het Hornavanmeer en met slechts 1800 inwoners, was ooit het toneel van de lokale zilvermijnindustrie. Je ziet dit terug in de straatnamen en natuurlijk vooral in het Silverhatten Hotel dat uitkijkt over het kleine stadje met zijn karakteristieke kerk uit 1642. Het plaatsje beschikt over een enkele bioscoop, maar wat er vooral uitspringt zijn de talloze benzinestations. Het is als een epische filmset. De teloorgang van de mijnindustrie zou de doodsteek kunnen zijn geweest voor een regio zonder al te veel infrastructuur, ware het niet dat Arjeplog nimmer gebrek heeft aan iets wat zeer bruikbaar is, ijskoud weer. Tijdens de bitterkoude wintermaanden komt dit pittoreske, rustige stadje tot leven als autospecialisten uit de hele wereld profijt komen trekken van de lage temperatuur. Op het afgelegen en bevroren meer zijn de speciaal aangelegde circuits ideaal geschikt voor het testen van nieuwe modellen, verborgen voor het oog van nieuwsgierige journalisten die maar wat graag ontdekken wat er op de volgende autoshow te zien zal zijn. En het is juist op deze plek dat de experts van de Jaguar Land Rover Ice Academy u zelf laten beleven hoe de nieuwste modellen zich onder erbarmelijke omstandigheden staande houden. Jarenlang streek de auto-industrie in de wintermaanden neer in het noordelijk gelegen Kiruna in het Zweedse poolgebied, maar in 1973 ontdekten enkele engineers een landingsbaan op het bevroren Hornavanmeer. Ze realiseerden zich dat Arjeplog voor autotesters alle hokjes aankruiste. Het nieuws verspreidde zich daarna snel onder andere testteams die regelmatig zes maanden per jaar in het gebied doorbrachten. Op elke willekeurige winterdag of -nacht heb je tegenwoordig meer kans om op de weg een gecamoufleerd prototype tegen te komen dan een plaatselijke automobilist. En misschien is dit ook wel de reden dat Laplanders zo beschermend zijn voor hun ‘wintergasten’ ‘Normale’ toeristen reizen zelden zo ver noordelijk van Stockholm, en zeker niet in de winter. Maar dat is nu juist de aantrekkingskracht. De Jaguar Land Rover Ice Academy onderstreept niet alleen de dynamische kwaliteiten van Land Rover in een van de meest onherbergzame omgevingen ter wereld, maar biedt ook een exclusief inkijkje in de adembenemende schoonheid van het poolgebied. Bezoek ons team op het ijs en geniet van een spannend auto-avontuur in combinatie met gast vrijheid in een van de meest uitdagende en tegelijk mooiste locaties ter wereld. OP GLAD IJS voor de rit van uw leven. Voor meer informatie, bezoek landrover.com/experiencesweden 79

 

Land Rover Magazine

 

Land Rover Magazine presenteert verhalen van over de hele wereld als eerbetoon aan de innerlijke kracht en de drive om Above and Beyond te gaan.

In dit nummer wordt de nieuwe Defender op de proef gesteld door twee inspirerende jonge avonturiers bij hun voorbereidingen op een expeditie naar de Zuidpool. Ook vieren we 50 jaar Range Rover met een ontdekkingsreis in Dubai. We kijken niet alleen terug, maar ook vooruit, met een aantal visionairs die technologieën bespreken waarmee de toekomst er voor ons allemaal anders uit kan gaan zien.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.