onelife2017
Views
6 years ago

ONELIFE #35

 • Text
 • Rover
 • Nieuwe
 • Onze
 • Auto
 • Eerste
 • Waar
 • Zegt
 • Elektrische
 • Luxe
 • Meest
Plug-in hybride uitvoeringen voor de nieuwe Range Rover en Range Rover Sport | Oslo is een baken van elektrische mobiliteit. Lees hier waarom | De ongebreidelde passie van Mia Suki | Project Hero optimaliseert de crisisrespons voor het Oostenrijkse Rode Kruis | De nieuwe Range Rover Velar maakt een adembenemende tocht door Noorwegen

BORN-COLLECTIEF O N G E

BORN-COLLECTIEF O N G E B R E I D E L D E P A S S I E BORN is een gevarieerd wereldwijd collectief van gelijkgestemde ontwerpers en creatieve ondernemers. De leden hebben zich verenigd vanuit een streven naar innovatie en verandering van de manier waarop wij leven. In het eerste van een reeks interviews met leden van het collectief, praat Onelife met paardensport modeontwerpster Mia Suki over mooie producten en de mensen die ervan houden TEKST C H R I S S T O K E L - W A L K E R Zoals zo vaak bij creatieve ondernemers, was het uit frustratie dat Mia Suki haar eigen bedrijf opzette. “Ik was niet tevreden met wat de markt te bieden had, omdat ik de problemen die ik had niet kon oplossen met wat er voorhanden was”, vertelt zij vanuit haar huis in Oostenrijk, waar ze samen met haar echtgenoot, een liefhebber van Range Rovers, en haar twee kinderen zes maanden per jaar woont – de andere helft brengen ze in Hong Kong door. Als fanatiek ruiter had Suki er genoeg van dat haar ruiterkleding soms al na een paar keer wassen ging slijten. De siliconen kniestukken en het siliconen zitvlak van haar rijbroek vertoonden heel snel scheurtjes en werden vaal, terwijl dit toch een moderne, technologisch geavanceerde vervanging moest zijn voor het kostbare leer dat traditioneel gebruikt werd. “Het gebruik van nieuwe technologie kan ook voor problemen zorgen”, legt ze uit. Het was niet de eerste keer dat Mia deze frustratie voelde. Ze had het ook al eens meegemaakt toen ze voor de eerste keer moeder werd. Ze herinnert zich hoe ze in al die moeder- en babywinkels werd overstelpt met kleren, boeken, apparaten en andere spullen die de overgang naar het moederschap moesten vergemakkelijken. Maar het resultaat was dat het juist moeilijker werd. “Ik bezweek bijna onder wat ik allemaal moest leren”, zegt ze. Maar toen ze een stapje terugnam om er eens rustig over na te denken, kwam ze tot de conclusie dat hoe meer innovaties er in de markt werden gezet, hoe meer problemen er bijkwamen. “Vrouwen zijn altijd al moeders geweest, zonder al die spullen nodig te hebben. Ik denk dat we nu een situatie hebben waarin iedereen een product kan lanceren. Maar als het vakmanschap waarmee het gemaakt is onvoldoende is, wordt het op de lange termijn geen succes.” Rechts: Mia Suki is een enthousiaste ruiter die weet hoe veeleisend de paardensport is. Boven: Suki maakt haar eenvoudige, elegante ontwerpen niet alleen voor de ruitersport GEBOREN UIT FRUSTRATIE Suki werd verliefd op de paardensport tijdens haar schooltijd in Engeland. Vanuit haar passie en haar eigen ervaring als ruiter wist ze haar frustratie over slechte ruiterkleding om te zetten in de ambitie om kleding te maken die van hogere kwaliteit is en beter aansluit bij de eisen van de moderne ruiter. Haar 38

BORN-COLLECTIEF FOTOGRAFIE: JOCELYN TAM (1) MAKEUP: ALVA CHUNG STYLIST: LUCIENNE LEUNG-DAVIES 39

Copied successfully!
 

Land Rover Magazine

 

Land Rover Magazine presenteert verhalen van over de hele wereld als eerbetoon aan de innerlijke kracht en de drive om Above and Beyond te gaan.

In dit nummer wordt de nieuwe Defender op de proef gesteld door twee inspirerende jonge avonturiers bij hun voorbereidingen op een expeditie naar de Zuidpool. Ook vieren we 50 jaar Range Rover met een ontdekkingsreis in Dubai. We kijken niet alleen terug, maar ook vooruit, met een aantal visionairs die technologieën bespreken waarmee de toekomst er voor ons allemaal anders uit kan gaan zien.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.