onelife2017
Views
6 years ago

ONELIFE #34

 • Text
 • Rover
 • Nieuwe
 • Eerste
 • Velar
 • Zegt
 • Auto
 • Waar
 • Rovers
 • Tussen
 • Onze
Introductie van de nieuwe Range Rover Velar | Neem een kijkje in enkele van de meest exclusieve woningen ter wereld | De mens en zijn hond | Een epische tocht over het Schotse Isle of Skye | De legendarische Beechcraft Bonanza kiest het luchtruim

28

Verlichte innovatie: nieuwe technologieën maken de weg vrij voor de modernistische details van de Velar. Van de ultraslanke LED-lampen (links) tot de slimme, haptische middenconsole (rechts): alles is door de technologie getransformeerd, maar nog even doelbewust van te maken moeten de designers ook aan zoiets elementairs als het gevoel denken”, aldus Frascella. “Bij kleuren en materialen gaat het om wat je ziet, voelt, ervaart. Alle zintuigen komen samen. We denken bij het materiaalontwerp dus ook aan de tastbaarheid. We weten dat het klopt als het even verfijnd aanvoelt als dat het eruitziet.” Andere details die er uitspringen zijn het diamantvormige patroon op de speakercovers, de perforaties in het stoelleer en andere cabinematerialen die de architectuur benadrukken. Het diamantpatroon lijkt een beetje op de Union Jack. Is dat een knipoog naar het Britse erfgoed van de Velar? “Zo was het niet bedoeld”, zegt Amy. “Het kwam pas bij ons op toen we nadachten of we dat patroon ergens konden herhalen. We spreken van een tweede lezing, iets wat pas op het tweede gezicht opvalt. De Velar zit vol met dit soort fraaie details. We hebben diverse verrassingen in deze auto verpakt.” Het verrassingselement is volgens McGovern doordrongen van diepgaande technologische vernieuwingen. “Het overkoepelende thema bij de Velar is voor mij dat de technologie het design mogelijk maakt”, zegt hij. “Je ziet dat het duidelijkst in het interieur. Die rust, die eenvoud, wordt mogelijk gemaakt door het nieuwe infotainmentsysteem. De technologie vergroot het gevoel van luxe; het geeft dat verheven gevoel dat je in een Range Rover ervaart. De technologie is geen doel op zich. Dat zie je ook in het exterieur terug, als je weet waar je kijken moet. Zonder LEDs hadden we de lampen niet die vorm kunnen geven. De lijnen van de auto of de tussenruimte tussen de panelen hadden we nooit bereikt zonder de nieuwste productietechnieken. Nick Rogers, de Engineering Director van Land Rover, en ik hebben wat dat betreft precies dezelfde visie. Hij is al even fanatiek als ik over het gebruik van de nieuwste technologie en constructietechnieken om geweldig design af te leveren. “De vele innovatieve technologieën van de Range Rover Velar maken dit een heerlijke auto om in te rijden – of in gereden te worden. De moderne trekken van de Velar zijn een voorproefje van wat we van toekomstige modellen kunnen verwachten: geïntegreerde technologie, de fraaie oppervlakken en de modernistische aanpak van details. We ondergaan een transformatie en deze auto straalt dat uit.” 29

Copied successfully!
 

Land Rover Magazine

 

Land Rover Magazine presenteert verhalen van over de hele wereld als eerbetoon aan de innerlijke kracht en de drive om Above and Beyond te gaan.

In dit nummer wordt de nieuwe Defender op de proef gesteld door twee inspirerende jonge avonturiers bij hun voorbereidingen op een expeditie naar de Zuidpool. Ook vieren we 50 jaar Range Rover met een ontdekkingsreis in Dubai. We kijken niet alleen terug, maar ook vooruit, met een aantal visionairs die technologieën bespreken waarmee de toekomst er voor ons allemaal anders uit kan gaan zien.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.