onelife2017
Views
6 years ago

ONELIFE #33

 • Text
 • Rover
 • Nieuwe
 • Jaar
 • Zegt
 • Auto
 • Waar
 • Wereld
 • Stad
 • Eerste
 • Onze
De ins en outs over de geheel nieuwe Discovery | Een portret van een levende zeillegende, Ben Ainslie | Een blik in de toekomst van mobiliteit en transport | Kopenhagen. Misschien wel de coolste stad ter wereld

VOORWOORD HEER EN

VOORWOORD HEER EN MEESTER Ik ben opgegroeid op het platteland van Cheshire (Groot-Brittannië) en veel vrienden van de familie waren boeren. Daarom dacht ik als kind dat alle auto’s Land Rovers waren, Defenders om precies te zijn. Veel mensen in de zeilgemeenschap gebruiken Land Rovers om hun boten te trekken, op het strand te brengen, te water te laten en uit het water te hijsen. En als plek om aan het eind van de dag je doorweekte wetsuits en zeilen over te hangen. Vorig jaar heb ik er eindelijk zelf een gekocht. Ik wist de hand te leggen op een van de allerlaatste Defenders. En ja hoor, op het Isle of Wight waar wij nu wonen, gebruiken mijn vrouw Georgie en ik hem om dezelfde redenen; hij kan tegen een stootje, je kunt ermee het strand op en je kunt zonder gedoe je natte zeilspullen erin kwijt. En met de geboorte van ons dochtertje Bellatrix dit jaar is het een gezinswagen geworden. Ik leid momenteel een Brits team dat voor het eerst in 167 jaar de America’s Cup naar Groot-Brittannië wil halen, in de oudste sportwedstrijd ter wereld. Cupracen draait anno nu evenzeer om aerodynamiek en stuursystemen als om traditioneel zeewaardig design en technische vaardigheden. Dus toen we een team samenstelden om de uitdaging aan te gaan, beseften we dat we die vaardigheden in huis moesten halen en bij een autofabrikant zouden vinden. Het doet me bijzonder veel genoegen dat Land Rover onze partner is geworden. We hopen, of we nu in onze missie slagen of niet, dat we door het samengaan van al deze vaardigheden de scheepsbouw en maritieme architectuur en techniek in Groot-Brittannië een nieuwe impuls hebben gegeven. We hebben een stichting opgezet, de 1851 Trust, om daarvoor te zorgen. Ik heb me laten vertellen dat ik de eerste persoon buiten Land Rover was die in de geheel nieuwe Discovery reed (ons team zit in de nieuwe reclame!). Ik stond versteld hoeveel ruimte er in de cabine was: ruimte genoeg voor de hele crew en onze coach, en het zijn geen kleine jongens. En ze zijn ook niet snel tevreden. Het verbaasde me al evenzeer hoe Land Rover zijn kernwaarden – een zo praktisch mogelijk ontwerp – heeft toegepast in iets wat uit de space-age lijkt te komen. De boot die Land Rover BAR heeft ontwikkeld, en die ik volgend jaar naar de zege hoop te sturen, heeft dat ook. In de eerste plaats is hij functioneel, maar hij is tegelijkertijd ook zo geavanceerd dat je hem met eigen ogen moet zien om het te geloven. Ik hoop dat u kijkt als we volgend jaar te water gaan in Bermuda. Ik kan beloven dat het spectaculair gaat worden. Sir Ben Ainslie Teamleider en schipper, Land Rover BAR 6

LONDON ∙ DUBLIN ∙ CHELTENHAM For stores worldwide or to buy online visit our website

Copied successfully!
 

Land Rover Magazine

 

Land Rover Magazine presenteert verhalen van over de hele wereld als eerbetoon aan de innerlijke kracht en de drive om Above and Beyond te gaan.

In dit nummer wordt de nieuwe Defender op de proef gesteld door twee inspirerende jonge avonturiers bij hun voorbereidingen op een expeditie naar de Zuidpool. Ook vieren we 50 jaar Range Rover met een ontdekkingsreis in Dubai. We kijken niet alleen terug, maar ook vooruit, met een aantal visionairs die technologieën bespreken waarmee de toekomst er voor ons allemaal anders uit kan gaan zien.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.