onelife2017
Views
6 years ago

ONELIFE #33

 • Text
 • Rover
 • Nieuwe
 • Jaar
 • Zegt
 • Auto
 • Waar
 • Wereld
 • Stad
 • Eerste
 • Onze
De ins en outs over de geheel nieuwe Discovery | Een portret van een levende zeillegende, Ben Ainslie | Een blik in de toekomst van mobiliteit en transport | Kopenhagen. Misschien wel de coolste stad ter wereld

RATAN TATA

RATAN TATA 48

OBJECT 06: WANDELSCHOENEN De stevige wandelschoenen van Dan Dennehy hebben vanuit elk prototype van de nieuwe Discovery voet gezet op elk soort terrein en onder de zwaarst denkbare omstandigheden op onze planeet. Hij is namelijk de Land Rover engineer die ervoor moet zorgen dat de nieuwe Discovery zich op elk terrein altijd thuisvoelt. Dat is de kern van het DNA van de auto en zijn aantrekkingskracht voor de klant. Hierin moet hij beter zijn dan al zijn rivalen. Hij is dus veel onderweg, maar Dan’s werk begint op het hoofdkantoor van Land Rover. Daar bepaalt hij de kritische dimensies van het model om optimale prestaties te kunnen leveren: de aanloop- en afloophoek; de doorwaaddiepte en de zijdelingse hellingshoek. Vervolgens wordt de auto virtueel ontworpen en worden die hoeken getest. Het geavanceerde virtuele ontwerpsysteem kan zelfs berekenen wat de tractie is op verschillende ondergronden, en onder welke hellingshoek hij zichzelf omhoog kan trekken. Maar zelfs de krachtigste virtuele modellen kunnen nooit een test in de echte wereld vervangen. Dus vliegt Land Rover prototypes naar de zandduinen in Dubai en de rotsen van het westen van de VS, en rijden ze naar de sneeuw- en ijslandschappen van Noord-Zweden en naar de modder, het gras en de diepe sporen van Land Rovers testterrein bij Eastnor Castle in Engeland. “Voor modder hoeven we niet te reizen”, zegt Dan. “Daar hebben we hier in Engeland genoeg van.” De teams die de prestaties van deze compleet nieuwe serie vier- en zescilinders op de weg en onder extreme temperaturen testen, nemen de prototypes ook mee op een lange tochten naar de meest afgelegen en moeilijk begaanbare plaatsen ter wereld. “Die jongens leggen hun hart en ziel in deze auto’s”, zegt Chief Engineer Alex Heslop. “Ze hebben echt passie voor de Discovery en waar het model voor staat. Als ze dat niet zouden hebben, zouden ze niet vrijwillig drie weken lang bij min 20 graden in het Noordpoolgebied gaan werken om vast te stellen of alles voldoet aan de Discovery-normen.” Die toewijding betaalt zich ook uit. “Bepaalde prestaties hebben we met sprongen verbeterd”, zeg Dan. “Maar ik denk dat onze echte winst is dat we de auto meer premium en stijlvoller hebben gemaakt en tegelijkertijd ook zijn offroad kwaliteiten hebben verbeterd. We hebben geprobeerd om de prestaties op echt elk terrein te verbeteren.” 49

Copied successfully!
 

Land Rover Magazine

 

Land Rover Magazine presenteert verhalen van over de hele wereld als eerbetoon aan de innerlijke kracht en de drive om Above and Beyond te gaan.

In dit nummer wordt de nieuwe Defender op de proef gesteld door twee inspirerende jonge avonturiers bij hun voorbereidingen op een expeditie naar de Zuidpool. Ook vieren we 50 jaar Range Rover met een ontdekkingsreis in Dubai. We kijken niet alleen terug, maar ook vooruit, met een aantal visionairs die technologieën bespreken waarmee de toekomst er voor ons allemaal anders uit kan gaan zien.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.