onelife2017
Views
6 years ago

ONELIFE #33

 • Text
 • Rover
 • Nieuwe
 • Jaar
 • Zegt
 • Auto
 • Waar
 • Wereld
 • Stad
 • Eerste
 • Onze
De ins en outs over de geheel nieuwe Discovery | Een portret van een levende zeillegende, Ben Ainslie | Een blik in de toekomst van mobiliteit en transport | Kopenhagen. Misschien wel de coolste stad ter wereld

N A V I G A T O R

N A V I G A T O R DUIZELING- WEKKEND 02 In 1928, voordat er skiliften bestonden, beklommen 13 mannen en vrouwen van de Kandahar Ski Club vanuit het Zwitserse dorpje Mürren de Schilthorn op hickoryhouten ski’s, die waren bekleed met huiden om te voorkomen dat ze terug zouden glijden. Vanaf vlak onder de top daalden ze af naar Lauterbrunnen. Het was het begin van de Inferno Race. Bijna 80 jaar later bestaat de race nog steeds, maar het is alleen weggelegd voor wie sterk in zijn schoenen staat. Elk jaar in januari staan er 1800 skiërs bij de top die zich eerst moed indrinken met een flinke slok schnaps om vervolgens de Inferno in te gaan. Het traject is 15 km lang, drie keer zo lang als een World Cup-race, en daalt twee kilometer. De race laat zich dan ook nergens ter wereld mee vergelijken. In augustus jongstleden parkeerde James Bond-stuntrijder Ben Collins een standaard Range Rover Sport vlak onder de top van de Schilthorn om iets te doen wat geen enkel normaal denkend mens zelfs maar zou overwegen. Hij wilde namelijk niet alleen het traject van de Inferno Race met de auto volgen, maar en passant ook het record van de snelste skiër verpulveren. In Mürren is het doorgaans in augustus warm en zonnig, en hoewel er bij de startlijn nog een beetje sneeuw ligt, is het parcours verder droog. Maar niet dit jaar. Een ongebruikelijke hoeveelheid regen heeft alle berekeningen van Land Rover Experience offroad expert Phil Jones in de war gegooid en bij Collins gieren de zenuwen door zijn keel. “Ik kan niet zeggen dat ik lachend achter het stuur zat”, vertelt hij aan Onelife. “Laat ik het zo zeggen: ik was in de ‘zone’. Als je niet in de ‘zone’ zit, kieper je over de rand.” Collins’ afdaling in de allernieuwste Range Rover Sport was desondanks spectaculair, zoals je zou verwachten van de beroemdste van alle Stigs uit BBC’s Top Gear. Zijn finishtijd was net boven het wereldrecord, wat gezien de omstandigheden buitengewoon is. “Ongeveer halverwege knalde ik met mijn wiel op een grote kei die ik niet kon vermijden. Het alternatief was een boom of de afgrond”, verklaart de voormalige Stig. “Het waarschuwingslampje vertelde me dat ik een lekke achterband had en dit betekende een stuk minder wielgrip.” Zijn doorzettingsvermogen maakte desalniettemin een flinke indruk op Cleeves Palmer, president van de Kandahar Ski Club die al 30 keer aan de race heeft meegedaan. “Het terrein is bezaaid met grote keien”, zegt Palmer, “en ik doe de race daarom liever skiënd in de winter dan met een auto in de zomer!” Bekijk nu de film: landrover.com/downhillchallenge NIEUWS 10

11

Copied successfully!
 

Land Rover Magazine

 

Land Rover Magazine presenteert verhalen van over de hele wereld als eerbetoon aan de innerlijke kracht en de drive om Above and Beyond te gaan.

In dit nummer wordt de nieuwe Defender op de proef gesteld door twee inspirerende jonge avonturiers bij hun voorbereidingen op een expeditie naar de Zuidpool. Ook vieren we 50 jaar Range Rover met een ontdekkingsreis in Dubai. We kijken niet alleen terug, maar ook vooruit, met een aantal visionairs die technologieën bespreken waarmee de toekomst er voor ons allemaal anders uit kan gaan zien.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.