Views
1 year ago

Land Rover Magazine #40

 • Text
 • Jaar
 • Leven
 • Wereld
 • Mensen
 • Onze
 • Waar
 • Dubai
 • Defender
 • Nieuwe
 • Rover
In dit nummer wordt de nieuwe Defender op de proef gesteld door twee inspirerende jonge avonturiers bij hun voorbereidingen op een expeditie naar de Zuidpool. Ook vieren we 50 jaar Range Rover met een ontdekkingsreis in Dubai. We kijken niet alleen terug, maar ook vooruit, met een aantal visionairs die technologieën bespreken waarmee de toekomst er voor ons allemaal anders uit kan gaan zien.

NIET Insecten eten was

NIET Insecten eten was nog nooit zo smaakvol. Jimi Famurewa duikt in de opkomende culinaire kunst van gastronomische entomofagie Rode mieren in een 'amber' met gember en honing bij Alchemist Guacamole met vergulde sprinkhaan bij Ella Canta 64 ALLEEN MAAR KREKELS FOTO (ALCHEMIST): SØREN GAMMELMARK I n 2017 kampte het Londense restaurant Native met een ernstig mierenprobleem. Dit had, voor alle duidelijkheid, niets te maken met een plaag waar de ongediertebestrijding aan te pas moest komen. Nee, het probleem was dat alle andere gerechten op de menukaart van het innovatieve, jonge restaurant - van ragù van wilde eend tot kebab van houtduif - werden overtroefd door één schotel: petits fours van moerasspireafudge, gegarneerd met bosmieren. "Foto's [van het gerecht] stonden overal op Instagram, dus we kregen mensen binnen die aan een tafel voor twee één fudge bestelden," grinnikt Imogen Davis, die samen met chef-kok Ivan Tisdall-Downes restaurant Native opzette. "Ik keek naar deze gasten, die kraanwater dronken en op een stoel klommen om foto's te maken en ik dacht bij mezelf: 'Jullie bezetten twee van mijn twintig stoelen, jongens'." Dit bewijst in het klein de ontembare opkomst van insecten in de gastronomie. Ooit dacht je bij het eten van insecten aan rupsen die door slecht gewassen sla kropen of aan het griezelige prijskaartje dat hing aan een reality show in de ruige natuur. Nu staan insecten op de kaart van de meest geavanceerde en gevierde restaurants van de planeet. Neem de tartaar van gegrilde avocado, gegarneerd met nootachtige parels van mierenlarven in het toonaangevende Quintoni in Mexico-Stad; lamshersenen versierd met eetbare bloemen, mieren met citrussmaak en geroosterde meelwormen in het fantastische Alchemist in Kopenhagen, of de langzaam in soja en rijstwijn gegaarde babyhorzels in Yanagiya, het bergrestaurant in Japan dat een bedevaart waard is. Plotseling krioelen baanbrekende menu's van zorgvuldig bereide ongewervelde diertjes. Pleitbezorger Alex Atala van het sterrenrestaurant D.O.M. in São Paulo vraagt zich af waarom mensen die honing eten - 'poep van een bij' - deze extra stap niet kunnen nemen. Voeg daarbij de door Silicon Valley gesteunde beweging om entomofagie (de officiële naam voor het eten van insecten) te promoten als een essentieel alternatief voor de intensieve, milieubelastende vleesproductie, en de trend lijkt een perfecte culinaire storm. Wordt deze eeuwenoude kruipende delicatesse een vast onderdeel van het moderne culinaire leven? Waar komt die hype vandaan? En wat voegt een knapperige voelhoorn of een straal insectenslijm toe aan een gerecht, behalve een soort gevoelsmatige schok die het goed doet op sociale media? Dessert met mieren, chocolade en paddenstoelen bij Native

 

Land Rover Magazine

 

Land Rover Magazine presenteert verhalen van over de hele wereld als eerbetoon aan de innerlijke kracht en de drive om Above and Beyond te gaan.

In dit nummer wordt de nieuwe Defender op de proef gesteld door twee inspirerende jonge avonturiers bij hun voorbereidingen op een expeditie naar de Zuidpool. Ook vieren we 50 jaar Range Rover met een ontdekkingsreis in Dubai. We kijken niet alleen terug, maar ook vooruit, met een aantal visionairs die technologieën bespreken waarmee de toekomst er voor ons allemaal anders uit kan gaan zien.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.