Views
1 year ago

Land Rover Magazine #40

 • Text
 • Jaar
 • Leven
 • Wereld
 • Mensen
 • Onze
 • Waar
 • Dubai
 • Defender
 • Nieuwe
 • Rover
In dit nummer wordt de nieuwe Defender op de proef gesteld door twee inspirerende jonge avonturiers bij hun voorbereidingen op een expeditie naar de Zuidpool. Ook vieren we 50 jaar Range Rover met een ontdekkingsreis in Dubai. We kijken niet alleen terug, maar ook vooruit, met een aantal visionairs die technologieën bespreken waarmee de toekomst er voor ons allemaal anders uit kan gaan zien.

landen geweest en kan

landen geweest en kan met zekerheid stellen dat er nergens anders op de wereld een stad is die in zo'n snel tempo innoveert en evolueert." Vanaf de rivier rijden we de stad weer uit, langs de legendarische klokkentoren die ooit eenzaam over de nieuwe wegen in de woestijn waakte, een symbool van Dubai's belofte in de jaren 1960. Inmiddels wordt de toren allang omringd door gebouwen en is als symbool van vooruitgang voorbijgestreefd. We laten hem achter ons en rijden de duinen in voor onze yoga-afspraak. Of beter gezegd, onze afspraak met een yogagebouw. De gloednieuwe Al Kuthban Yoga Hall is een voorbeeld van de nieuwe toekomst die de stadstaat voor ogen heeft. Het gebouw bevindt zich op slechts 48 kilometer van de opulente weelde van het centrum, maar het is alsof we op een andere planeet zijn beland. De Yoga Hall, een hartvormig gebouw, ligt verscholen in het Al Marmoom Desert Conservation Reserve. Van bovenaf bekeken is het net alsof er een zandkleurige vlinder is neergestreken tussen de duinen. Het centrum maakt deel uit van het Al Marmoom Initiative dat de heerser van Dubai, sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, in 2018 heeft gelanceerd. Dit initiatief is op zijn beurt weer onderdeel van een project om de inheemse wilde dieren van Dubai te beschermen en de stad te Offroad-opnames gemaakt op afgesloten terrein met alle vergunningen verbinden met de natuur. Het gebouw zelf is schitterend en verfijnd, met organisch gevormde openingen in de overkapping waar het licht speels doorheen valt. Binnen is het sereen en stil. Je voelt meteen dat dit de perfecte plek is voor wat rekoefeningen en meditatie. Na dit rustgevende intermezzo zoeken we het contrast op en ontmoeten coureur en duin-dragracer extraordinaire Ghaith Al Falasi. Deze opgewekte jonge man in een hagelwitte kandora beziet de manische evolutie van zijn stad, net als veel van zijn generatiegenoten, met een soort energiek optimisme. Ghaith doet al 20 jaar mee aan drag- en circuitraces, maar is onder zijn duizenden Instagramvolgers het meest bekend door de dramatische filmpjes van zijn woestijnritten, waarbij hij met hoge snelheid duinen op en af scheurt. Het zijn duizelingwekkende demonstraties van controle en elegantie. Als je de naam 'Land Rover' laat vallen, begint hij te stralen. "Toen ik jong was, had mijn vader twee Land Rovers," vertelt hij. "Weet je, een Range Rover is altijd al de meest comfortabele auto geweest voor woestijnritten..." We besluiten zijn bewering op de proef te stellen en zoeken de eindeloze duinen op. Half rijdend, half vliegend bedwingt onze Range Rover Vogue, uitgerust met een SVO Design Pack, de zanderige WOESTIJNROOS (links) Yoga Hall is een adembenemend samenspel van ambitie en omgeving 61

 

Land Rover Magazine

 

Land Rover Magazine presenteert verhalen van over de hele wereld als eerbetoon aan de innerlijke kracht en de drive om Above and Beyond te gaan.

In dit nummer wordt de nieuwe Defender op de proef gesteld door twee inspirerende jonge avonturiers bij hun voorbereidingen op een expeditie naar de Zuidpool. Ook vieren we 50 jaar Range Rover met een ontdekkingsreis in Dubai. We kijken niet alleen terug, maar ook vooruit, met een aantal visionairs die technologieën bespreken waarmee de toekomst er voor ons allemaal anders uit kan gaan zien.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.