Views
2 years ago

ISSUE 39

  • Text
  • Evoque
  • Discovery
  • Rover
Surfen op IJsland, op pad met de New Land Rover Defender | Ambachtelijke wereldbollen in Londen met Bellerby & Co | Overzicht van prachtige drone-fotografie | Auteur Helen Russell verkent de zin van geluk | Exclusief kort verhaal van Jean Macneil

Phifer Pavitt Winery is

Phifer Pavitt Winery is meester in hergebruik van materiaal met VWóO5HFKWVHLJHQDDU Suzanne Phifer Pavitt I k zit in jeans gemaakt van plastic flessen, op een autostoel van plastic flessen. Onderweg naar een revolutie in duurzame architectuur in Napa Valley is het alleen maar gepast dat ik toepasselijk gekleed ga. Momentum bouwt aan de circulaire economie en Californië loopt voorop. De technische ondernemers van Silicon Valley, de overheden en bedrijfsvisionairs laten de weegschaal doorslaan naar intelligent hergebruik van middelen door middel van design. En waar Silicon Valley gaat, volgt de rest van de wereld – te beginnen bij Napa Valley. Ik ben op weg in een Range Rover Evoque naar de Silverado Trail, een 47 km lange idyllische landweg die de steden Napa en Calistoga verbindt, een route oneindig mooier dan zijn drukkere tegenhanger, Highway 29, en een perfecte soepele rit. Als ik San Francisco uitrij aan de noordkant van de baai, verdwijnt de mist rond de Golden Gate Bridge, helder zonlicht overheerst en de temperatuur stijgt. Vanwege grondstofreductie wijs ik de ijzige airco af en kies voor open ramen. Binnen een uur verandert het landschap naar mooi groen en vederachtige grassen verlicht door de zon. Wilde rozen en cipressen omgeven de glooiende wijngaarden, samen met veelvuldige bordjes tegen zwerfvuil en eentje waarop staat ‘You had me at Merlot’. De lucht ruikt aards en zoet. Het contrast van het centrum van San Francisco met deze arcadische droom op slechts een uur rijden is opvallend, maar ook een deel van wat Napa Valley zo succesvol maakt. Dit is het grootste agrarische gebied dichtbij een grote stad in de VS. Het is eind jaren '60 een agrarisch reservaat geworden, beschermd tegen ontwikkeling. De nabijheid van hulpmiddelen, technologie, waarden en de bewegende populatie van de Bay Area zorgen voor een krachtige mix, en ik ben benieuwd of dit achter de steeds innovatievere aanpak van Californische wijnboeren ligt. Eerste stop, de Phifer Pavitt winery in de buurt van Calistoga. Het is moeilijk te geloven dat ik maar 90 minuten van de stad ben, als ik langs de koninklijke eiken rij. Het proeflokaal ligt gezellig in de schaduw en ik kon me niet om meer welkom voelen. Suzanne Phifer Pavitt, de eigenaar en drijvende kracht achter de wijnmakerij, verklaart haar inzet voor duurzaamheid door haar eenvoudige jeugd op een boerderij in Georgia. “Ik haat afval,” zegt ze. “Ik ben erg vindingrijk, dat waren mijn ouders ook. Ik wil ook niet iets nieuws, ik wil iets met een verhaal”. Het vorige leven van Suzanne was in technologie bij een Fortune 500-bedrijf. 61

 

Land Rover Magazine

 

Land Rover Magazine presenteert verhalen van over de hele wereld als eerbetoon aan de innerlijke kracht en de drive om Above and Beyond te gaan.

In dit nummer wordt de nieuwe Defender op de proef gesteld door twee inspirerende jonge avonturiers bij hun voorbereidingen op een expeditie naar de Zuidpool. Ook vieren we 50 jaar Range Rover met een ontdekkingsreis in Dubai. We kijken niet alleen terug, maar ook vooruit, met een aantal visionairs die technologieën bespreken waarmee de toekomst er voor ons allemaal anders uit kan gaan zien.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.