Views
2 years ago

ISSUE 39

  • Text
  • Evoque
  • Discovery
  • Rover
Surfen op IJsland, op pad met de New Land Rover Defender | Ambachtelijke wereldbollen in Londen met Bellerby & Co | Overzicht van prachtige drone-fotografie | Auteur Helen Russell verkent de zin van geluk | Exclusief kort verhaal van Jean Macneil

HARDER BETER SNELLER

HARDER BETER SNELLER STERKER De terugkeer van Anthony Joshua Interview door James Brown Je leert meer over een bokser bij een onverwachte nederlaag dan bij een overwinning. Anthony Joshua, destijds wereldkampioen zwaargewicht, verloor in de zevende ronde tegen Andy Ruiz Jr in New York in juni 2019. Het was een verrassende nederlaag, maar de Britse vechter heeft geen tijd voor spijt of schuld. Joshua is niet somber en praat bijna lachend wanneer hij het vertelt hoe hij op zijn knieën werd gedwongen. Hij is bovenal een realist. Joshua had al eerder een comeback gemaakt. In 2009 werd hij in hechtenis genomen omdat hij in gevecht was geraakt. In 2011 werd hij geschorst uit de Britse Olympische Box squad vanwege problemen met de wet. Maar hij liet dat alles achter zich en won Olympisch goud in Londen 2012. Als we elkaar spreken, is Joshua - met een Nigeriaanse moeder en Nigeriaanse/Ierse vader - net teruggekeerd van een reis naar Nigeria, niet de gebruikelijke luxe strandvakantie maar een meer geaarde ervaring. En het heeft hem duidelijk veranderd. Mike Tyson zei ooit: "je verliest nooit, totdat je daadwerkelijk opgeeft." En AJ heeft nog lang niet opgegeven. Je hebt nooit beweerd dat je onverslaanbaar bent en je vindt dat nederlagen deel zijn van de reis van een vechter. Was je voorbereid op een nederlaag? Altijd. Niemand leert je hoe je moet omgaan met falen. We kijken altijd vooruit, maar ik heb gezorgd dat ik ook ogen in mijn achterhoofd heb. Hoewel ik altijd op zoek ben naar de overwinning, bereid ik me voor op het slechtste en het beste. Dat is mijn buffer wanneer ik toch val. Was je voldoende voorbereid op de realiteit? Je bereidt je erop voor, maar je verwacht het niet. De sport is niet hetzelfde als toen ik begon in 2008, en mijn prioriteiten zijn mee veranderd. Ik ben nu op het hoogste niveau, dus de vraag is, “heb ik genoeg gedaan?” Mensen zien me nu als een kampioen, dus ze verwachten dat ik naar mijn volgende gevecht ga en kampioen wordt. Niemand zegt “twee, drie jaar, en we beginnen opnieuw.” Als je de kampioensriem terugwint, wat is vanaf dat punt je motivatie? Wat me nu motiveert zijn twee zaken. De ene is zelfontwikkeling en niet stagneren. Je hebt nieuwe taken in het leven nodig om je systeem opnieuw op te starten. De tweede is om te onthouden dat ik niet alleen vecht voor mijzelf en mijn familie maar ook voor arme mensen, voor mensen die worstelen. Men verwacht dat ik op vakantie ga naar Dubai of de Malediven en in een resort zit, zodat je het slechte niet hoeft te zien, maar in Nigeria heb ik de getto's bezocht. Deze mensen hebben misschien geen internet, maar ze kennen Anthony Joshua, en het is alsof ze zeggen, "Vecht voor ons, help ons. Als je niet wilt vechten, vecht dan voor ons." Mijn gevecht gaat niet langer om mijn ego. Dit is een gevecht voor mensen die in armoede verkeren, omdat ik wil beginnen 39

 

Land Rover Magazine

 

Land Rover Magazine presenteert verhalen van over de hele wereld als eerbetoon aan de innerlijke kracht en de drive om Above and Beyond te gaan.

In dit nummer wordt de nieuwe Defender op de proef gesteld door twee inspirerende jonge avonturiers bij hun voorbereidingen op een expeditie naar de Zuidpool. Ook vieren we 50 jaar Range Rover met een ontdekkingsreis in Dubai. We kijken niet alleen terug, maar ook vooruit, met een aantal visionairs die technologieën bespreken waarmee de toekomst er voor ons allemaal anders uit kan gaan zien.

Jaguar Land Rover Limited: Registered office: Abbey Road, Whitley, Coventry CV3 4LF. Registered in England No: 1672070

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Verbruik onder 'real-world'-omstandigheden kan verschillen.